Państwo oznaczone literą A: Argentyna
Wyjaśnienie: W Argentynie panują korzystne warunki do chowu bydła. Pastwiska zajmują około połowy powierzchni kraju. Warunki te wpływają na duże pogłowie bydła oraz na jego duże spożycie.
Państwo oznaczone literą B: Etiopia
Wyjaśnienie: W Etiopii posiadanie bydła jest wyznacznikiem statusu społecznego i dobrej sytuacji materialnej. Ponadto kraj ten posiada obszerne tereny trawiaste. Mimo dużego pogłowia bydła, jego spożycie jest niewielkie. Ze względu na niewystarczającą ilość pokarmu oraz ich słabą jakość produkcja nie jest wydajna.
Wielkość spożycia wołowiny w Argentynie wynosi ponad 40 kg na jednego mieszkańca. Udział Argentyny w światowym pogłowiu bydła wynosi 3,6%.
Wielkość spożycia wołowiny w Etiopii wynosi poniżej 2,5 kg na jednego mieszkańca. Udział Etiopii w światowym pogłowiu bydła wynosi 4,6%.