Omlet z dżemem
Składniki:
2 jajka
2 łyżki mąki
2 łyżki mleka
Szczypta soli
Łyżka oleju
3 łyżki dżemu
Przybory:
Patelnia
2 Miski
Mikser
Sposób przygotowania:
Oddziel żółtko od białka. Do żółtka dodaj 2 łyżki mąki i 2 łyżki mleka i zmiksuj na jednolitą masę. W drugiej misce ubijaj białka aż do powstania piany. Połącz dwie masy i wymieszaj, aż obie masy się połączą. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i wylej masę. Smaż do uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z dżemem.
Twoim zadaniem jest napisanie przepisu na omlet. Pomogą ci w tym lista składników oraz instrukcja obrazkowa. Aby to zrobić, musisz napisać po kolei czynności przedstawione w instrukcji obrazkowej. Pamiętaj, że przy opisywaniu czynności musisz używać konsekwentnie jednej formy czasownika (bezokolicznik np. wlać, 2 os. l. poj. np. wlej lub 1 os. l. mnogiej np. wlewamy). Oprócz tego wybierz odpowiedni tytuł do przepisu.