Uzasadnij, dlaczego po wsypaniu cukru do herbaty mieszamy ją, a nie czekamy, aby cukier się rozpuścił dzięki dyfuzji.
W wyniku zwiększenia prędkości cieczy zwiększa się szybkość dyfuzji.
Również im wyższa temperatura, tym szybciej cukier się rozpuści.
Zadanie 3.1.
Zadanie 3.2.
Zadanie 3.3.
Zadanie 3.4.
Zadanie 3.5.
Zadanie 3.6.
Zadanie 3.7.
Zadanie 3.8.
Zadanie 3.9.
Zadanie 3.10.
Zadanie 3.11.
Zadanie 3.12.
Zadanie 3.13.
Zadanie 3.14.
Zadanie 3.15.
Zadanie 3.16.
Zadanie 3.17.
Zadanie 3.18.
Zadanie 3.19.
Zadanie 3.20.
Zadanie 3.21.
Zadanie 3.22.
Zadanie 3.23.
Zadanie 3.24.
Zadanie 3.25.
Zadanie 3.26.
Zadanie 3.27.
Zadanie 3.28.
Zadanie 3.29.
Zadanie 3.30.
Zadanie 3.31.
Zadanie 3.32.
Zadanie 3.33.
Zadanie 3.34.
Zadanie 3.35.
Zadanie 3.36.
Zadanie 3.37.
Zadanie 3.38.
Zadanie 3.39.
Zadanie 3.40.
Zadanie 3.41.
Zadanie 3.42.
Zadanie 3.43.
Zadanie 3.44.
Zadanie 3.45.
Zadanie 3.46.
Zadanie 3.47.
Zadanie 3.48.
Zadanie 3.49.
Zadanie 3.50.
Zadanie 3.51.
Zadanie 3.52.
Zadanie 3.53.
Zadanie 3.54.
Zadanie 3.55.
Zadanie 3.56.
Zadanie 3.57.
Zadanie 3.58.
Zadanie 3.59.
Zadanie 3.60.
Zadanie 3.61.
Zadanie 3.62.
Zadanie 3.63.
Zadanie 3.64.
Zadanie 3.65.
Zadanie 3.66.
Zadanie 3.67.
Zadanie 3.68.
Zadanie 3.69.
Zadanie 3.70.
Zadanie 3.71.