Odpowiedz dla pytanie, dlaczego Kinga w doświadczeniu zastosowała temperaturę 1200oC, a nie niższą (1000oC).
Zbyt wysoka temperatura zastosowana podczas prażenia mogłaby spowodować, że sól rozłożyłaby się do odpowiednich tlenków, co byłoby w tym przypadku niepożądane.
Ćwiczenie 5.20.
32Ćwiczenie 5.22.
32Ćwiczenie 5.24.
33Ćwiczenie 5.25.
33Ćwiczenie 6.9.
35Ćwiczenie 6.11.
35Ćwiczenie 7.10.
38Ćwiczenie 7.12.
39Ćwiczenie 8.11.
41Ćwiczenie 8.12.
41Ćwiczenie 8.13.
41Ćwiczenie 8.14.
42Ćwiczenie 8.15.
42Ćwiczenie 9.14.
45Ćwiczenie 9.15.
46Ćwiczenie 9.16.
46Ćwiczenie 10.1.
47Ćwiczenie 10.2.
47Ćwiczenie 10.3.
48