Które z podanych grup zwierząt wśród stawonogów i mięczaków są wykorzystywane w gastronomii?
Mięczaki: małże, ślimaki, głowonogi
Stawonogi: skorupiaki
W kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej często podawane są małże, ślimaki, głowonogi, skorupiaki.
Zadanie Podejmij temat 1.
Pytanie z ilustracją 1.
Pytanie Przekonaj się 1.
Pytanie Przekonaj się 2.
Zadanie Sprawdź się 1.
Zadanie Sprawdź się 2.
Zadanie Sprawdź się 3.
Zadanie Sprawdź się 4.
Pytanie Podejmij temat 1.
Zadanie Przekonaj się 1
Zadanie Przekonaj się 2
Zadanie Sprawdź się 5.
Zadanie Przekonaj się 1.
Zadanie Przekonaj się 2.
Zadanie Przekonaj się 3.
Zadanie Przekonaj się 4.
Zadanie 1.
Pytanie 2.
Zadanie 3.
Zadanie 4.
Zadanie 5.
Zadanie 2.
Zadanie 6.
Zadanie 7.
Podpunkt a)
Podpunkt b)
Podpunkt c)
Zadanie Link do wiedzy 1.
Zadanie Link do wiedzy 2.
Podpunkt d)
Podpunkt e)
Podpunkt f)
Podpunkt b).
Zadanie Sprawdź się 6.
Zadanie Sprawdź się 7.
Zadanie Sprawdź się 8.
Zadanie Sprawdź się 9.
Zadanie Sprawdź się 10.
Pytanie 1.
Pytanie 3.
Pytanie 4.
Pytanie 5.
Pytanie 6.
Pytanie 7.