Opisz, jak rozróżnić sacharozę i maltozę.
Próba Tollensa lub Trommera – maltoza jest reduktorem i zajdzie reakcja, sacharoza nie ma właściwości redukujących.
Roztwory rozróżnimy wykorzystując redukujące właściwości maltozy.
Ćwiczenie 18.1.
Ćwiczenie 18.2.
Ćwiczenie *18.3.
Ćwiczenie 18.4.
Ćwiczenie 18.5.
Ćwiczenie 18.6.
Podpunkt a)
Podpunkt b)
Ćwiczenie 18.7.
Podpunkt c)
Ćwiczenie *18.8.
Ćwiczenie 18.9.
Ćwiczenie 18.10.
Ćwiczenie 18.11.
Ćwiczenie 18.12.
Ćwiczenie 18.13.
Ćwiczenie 18.14.
Ćwiczenie 18.15.
Podpunkt *d)
Ćwiczenie 18.16.
Ćwiczenie 18.17.
Ćwiczenie 18.18.
Ćwiczenie 18.19.
Ćwiczenie 18.20.
Podpunkt d)
Ćwiczenie 18.21.
Ćwiczenie 18.22.
Ćwiczenie 18.23.
Ćwiczenie 18.24.
Ćwiczenie 18.25.
Ćwiczenie 18.26.
Ćwiczenie *18.27.
Ćwiczenie 18.28.
Ćwiczenie 18.29.
Ćwiczenie *18.30.
Ćwiczenie 18.31.
Ćwiczenie 18.32.
Ćwiczenie 18.33.
Ćwiczenie 18.34.
Ćwiczenie 18.35.
Ćwiczenie 18.36.
Ćwiczenie *18.37.
Ćwiczenie *18.38.
Ćwiczenie **18.39.
Ćwiczenie **18.40.
Ćwiczenie 18.41.
Ćwiczenie 18.42.
Ćwiczenie 18.43.
Ćwiczenie 18.44.
Ćwiczenie 18.45.
Ćwiczenie 18.46.
Ćwiczenie 18.47.
Ćwiczenie 18.48.
Ćwiczenie 18.49.
Ćwiczenie 18.50.
Ćwiczenie 18.51.
Ćwiczenie 18.52.
Ćwiczenie 18.53.
Ćwiczenie 18.54.
Ćwiczenie 18.55.
Ćwiczenie 18.56.
Ćwiczenie *18.57.
Ćwiczenie *18.58.
Ćwiczenie 18.59.
Ćwiczenie 18.60.
Ćwiczenie 18.61.
Ćwiczenie 18.62.
Ćwiczenie 18.63.
Ćwiczenie 18.64.
Ćwiczenie *18.65.
Ćwiczenie *18.66.
Ćwiczenie 18.67.
Ćwiczenie 18.68.
Ćwiczenie *18.69.
Ćwiczenie *18.70.