Opisz podane zjawisko.
Pod wpływem wysokiej temperatury dochodzi do denaturacji białka.
Proces denaturacji to zniszczenie struktury białka – rozerwanie wiązań, które stabilizują strukturę drugo-, trzecio- i czwartorzędową. Jest nieodwracalny.
Ćwiczenie 18.1.
Ćwiczenie 18.2.
Ćwiczenie *18.3.
Ćwiczenie 18.4.
Ćwiczenie 18.5.
Ćwiczenie 18.6.
Podpunkt a)
Podpunkt b)
Ćwiczenie 18.7.
Podpunkt c)
Ćwiczenie *18.8.
Ćwiczenie 18.9.
Ćwiczenie 18.10.
Ćwiczenie 18.11.
Ćwiczenie 18.12.
Ćwiczenie 18.13.
Ćwiczenie 18.14.
Ćwiczenie 18.15.
Podpunkt *d)
Ćwiczenie 18.16.
Ćwiczenie 18.17.
Ćwiczenie 18.18.
Ćwiczenie 18.19.
Ćwiczenie 18.20.
Podpunkt d)
Ćwiczenie 18.21.
Ćwiczenie 18.22.
Ćwiczenie 18.23.
Ćwiczenie 18.24.
Ćwiczenie 18.25.
Ćwiczenie 18.26.
Ćwiczenie *18.27.
Ćwiczenie 18.28.
Ćwiczenie 18.29.
Ćwiczenie *18.30.
Ćwiczenie 18.31.
Ćwiczenie 18.32.
Ćwiczenie 18.33.
Ćwiczenie 18.34.
Ćwiczenie 18.35.
Ćwiczenie 18.36.
Ćwiczenie *18.37.
Ćwiczenie *18.38.
Ćwiczenie **18.39.
Ćwiczenie **18.40.
Ćwiczenie 18.41.
Ćwiczenie 18.42.
Ćwiczenie 18.43.
Ćwiczenie 18.44.
Ćwiczenie 18.45.
Ćwiczenie 18.46.
Ćwiczenie 18.47.
Ćwiczenie 18.48.
Ćwiczenie 18.49.
Ćwiczenie 18.50.
Ćwiczenie 18.51.
Ćwiczenie 18.52.
Ćwiczenie 18.53.
Ćwiczenie 18.54.
Ćwiczenie 18.55.
Ćwiczenie 18.56.
Ćwiczenie *18.57.
Ćwiczenie *18.58.
Ćwiczenie 18.59.
Ćwiczenie 18.60.
Ćwiczenie 18.61.
Ćwiczenie 18.62.
Ćwiczenie 18.63.
Ćwiczenie 18.64.
Ćwiczenie *18.65.
Ćwiczenie *18.66.
Ćwiczenie 18.67.
Ćwiczenie 18.68.
Ćwiczenie *18.69.
Ćwiczenie *18.70.