Opisz, jak rozróżnić roztwory glukozy i gliceryny.
Próba Tollensa lub Trommera – glukoza jest dużo silniejszym reduktorem niż gliceryna.
Roztwory rozróżnimy wykorzystując silnie redukujące właściwości glukozy.
Ćwiczenie 18.1.
Ćwiczenie 18.2.
Ćwiczenie *18.3.
Ćwiczenie 18.4.
Ćwiczenie 18.5.
Ćwiczenie 18.6.
Podpunkt a)
Podpunkt b)
Ćwiczenie 18.7.
Podpunkt c)
Ćwiczenie *18.8.
Ćwiczenie 18.9.
Ćwiczenie 18.10.
Ćwiczenie 18.11.
Ćwiczenie 18.12.
Ćwiczenie 18.13.
Ćwiczenie 18.14.
Ćwiczenie 18.15.
Podpunkt *d)
Ćwiczenie 18.16.
Ćwiczenie 18.17.
Ćwiczenie 18.18.
Ćwiczenie 18.19.
Ćwiczenie 18.20.
Podpunkt d)
Ćwiczenie 18.21.
Ćwiczenie 18.22.
Ćwiczenie 18.23.
Ćwiczenie 18.24.
Ćwiczenie 18.25.
Ćwiczenie 18.26.
Ćwiczenie *18.27.
Ćwiczenie 18.28.
Ćwiczenie 18.29.
Ćwiczenie *18.30.
Ćwiczenie 18.31.
Ćwiczenie 18.32.
Ćwiczenie 18.33.
Ćwiczenie 18.34.
Ćwiczenie 18.35.
Ćwiczenie 18.36.
Ćwiczenie *18.37.
Ćwiczenie *18.38.
Ćwiczenie **18.39.
Ćwiczenie **18.40.
Ćwiczenie 18.41.
Ćwiczenie 18.42.
Ćwiczenie 18.43.
Ćwiczenie 18.44.
Ćwiczenie 18.45.
Ćwiczenie 18.46.
Ćwiczenie 18.47.
Ćwiczenie 18.48.
Ćwiczenie 18.49.
Ćwiczenie 18.50.
Ćwiczenie 18.51.
Ćwiczenie 18.52.
Ćwiczenie 18.53.
Ćwiczenie 18.54.
Ćwiczenie 18.55.
Ćwiczenie 18.56.
Ćwiczenie *18.57.
Ćwiczenie *18.58.
Ćwiczenie 18.59.
Ćwiczenie 18.60.
Ćwiczenie 18.61.
Ćwiczenie 18.62.
Ćwiczenie 18.63.
Ćwiczenie 18.64.
Ćwiczenie *18.65.
Ćwiczenie *18.66.
Ćwiczenie 18.67.
Ćwiczenie 18.68.
Ćwiczenie *18.69.
Ćwiczenie *18.70.