Jakie inne substancje, z którymi masz styczność mogą być wskaźnikami?
Zawarte w wywarze z czerwonej kapusty substancje wskaźnikowe- antocyjany powodują zmianę zabarwienia w środowisku o różnym pH.
Również sok z czarnej jagody, aronia, czarna porzeczka, jeżyny, chabry bławatki, przyprawa curry, buraki ćwikłowe.
Pytanie 1.
Pytanie 2.
Pytanie 3.
Pytanie 4.
Pytanie Dowiedz się więcej
Podpunkt a)
Podpunkt b)
Ćwiczenie 1.
Ćwiczenie 2.
Ćwiczenie 3.
Ćwiczenie 4.
Zadanie 3.
Podpunkt c)
Podpunkt d)
Zadanie 1.
Ćwiczenie 5.
Ćwiczenie 6.
Ćwiczenie 7.
Ćwiczenie 8.
Ćwiczenie 9.
Ćwiczenie 10.
Ćwiczenie 11.
Ćwiczenie 12.
Ćwiczenie 13.
Ćwiczenie 14.
Ćwiczenie 15.
Zadanie 4.
Podpunkt I
Podpunkt II
Podpunkt III
Podpunkt IV
Podpunkt V
Zadanie 5.
Zadanie 6.
Podpunkt I.
Podpunkt II.
Podpunkt III.
Podpunkt IV.
Pytanie Pytanie 1.
Pytanie Pytanie 2.
Pytanie Pytanie 3.
Pytanie Pytanie 4.
Pytanie Pytanie 5.