Wskaż z dostępnych źródeł, po trzy przykłady produktów spożywczych, które są źródłem wapnia, żelaza i jodu.
Źródło wapnia: ryby, fasola, szpinak;
Źródło żelaza: orzechy, wątroba wołowa, wątroba cielęca;
Źródło jodu: ryby morskie, algi, płatki owsiane.
Źródło informacji: https://www.medme.pl/artykuly/7-produktow-bogatych-w-wapn,35538.html
Ćwiczenie 1.
Ćwiczenie 2.
Ćwiczenie 3.
Ćwiczenie 4.
Ćwiczenie 5.
Podpunkt a)
Podpunkt b)
Podpunkt c)
Ćwiczenie 6.
Ćwiczenie 7.
Ćwiczenie 8.
Ćwiczenie 9.
Ćwiczenie 10.
Ćwiczenie 11.
Ćwiczenie 12.
Ćwiczenie 13.
Ćwiczenie 14.
Ćwiczenie 15.
Ćwiczenie 16.