W tym zadaniu musisz wskazać, które ze składników pokarmu są najbardziej oraz najmniej kaloryczne.
Najbardziej kalorycznym składnikiem pokarmu są tłuszcze, a najmniej kalorycznym cukry.
1 g tłuszczu dostarcza 9,5 kcal energii, 1 g białek dostarcza 5,65 kcal energii, natomiast 1 g cukrów dostarcza 4,1 kcal energii.
Ćwiczenie 1.
Ćwiczenie 2.
Ćwiczenie 3.
Ćwiczenie 4.
Ćwiczenie 5.
Ćwiczenie Zbadaj
Ćwiczenie 3.anorek
Ćwiczenie 6.
Ćwiczenie 7.
Ćwiczenie 8.
Ćwiczenie 9.
Ćwiczenie 10.
Ćwiczenie 11.
Ćwiczenie 12.
Ćwiczenie 13.
Ćwiczenie 14.
Ćwiczenie 15.
Ćwiczenie 16.