Posiłek A jest bogatszy w błonnik, ponieważ zawiera więcej produktów pochodzenia roślinnego – owoce, orzechy, płatki owsiane.
Posiłek A:
| Produkt spożywczy | Ilość (g lub ml) | Zawartość błonnika (g) |
| płatki owsiane | 50 | 5,30 |
| jogurt naturalny | 200 | 0,00 |
| orzechy włoskie | 50 | 2,40 |
| rodzynki | 10 | 0,40 |
| suszone figi | 50 | 6,10 |
| jabłko | 100 | 2,70 |
| SUMA | 16,90 | |
Posiłek B:
| Produkt spożywczy | Ilość (g) | Zawartość błonnika (g) |
| ryż brązowy ugotowany | 100 | 1,80 |
| pierś z kurczaka | 200 | 0,00 |
| gotowana fasola szparagowa zielona | 100 | 3,00 |
| pomidor | 150 | 1,65 |
| SUMA | 6,45 | |