a) olej rzepakowy – A. tłuszcz roślinny D. tłuszcz ciekły F. tłuszcz nienasycony
b) słonina – B. tłuszcz zwierzęcy C. tłuszcz stały E. tłuszcz nasycony
c) margaryna – A. tłuszcz roślinny C. tłuszcz stały F. tłuszcz nienasycony
d) masło – B. tłuszcz zwierzęcy C. tłuszcz stały E. tłuszcz nasycony
e) oliwa – A. tłuszcz roślinny D. tłuszcz ciekły F. tłuszcz nienasycony
f) łój – B. tłuszcz zwierzęcy C. tłuszcz stały E. tłuszcz nasycony
g) masło kakaowe – A. tłuszcz roślinny C. tłuszcz stały E. tłuszcz nasycony
h) tran – B. tłuszcz zwierzęcy D. tłuszcz ciekły F. tłuszcz nienasycony
Tłuszcze roślinne najczęściej są nienasycone i ciekłe, a tłuszcze zwierzęce, nasycone i stałe. Wyjątkiem jest tran, który jest zwierzęcym, tłuszczem ciekłym pozyskiwanym z wątroby ryb.