W tym zadaniu musisz uzupełnić poniższe zdania, wybierając jedną odpowiedź.
Glicerol jest słodki.
Glicerol ma słodki smak, co czyni go popularnym składnikiem w przemyśle spożywczym jako substancji słodzącej. Ma też łagodny, nieco lepki smak, ale nie ma wyraźnego aromatu ani smaku, który mógłby zakłócać smak innych składników. Dlatego glicerol jest stosowany jako składnik w wielu produktach spożywczych, takich jak słodziki, cukierki, ciasta, wafle, czy batony energetyczne.
Zadanie 9.1.3.
54Zadanie 9.1.4.
55Zadanie 9.1.11.
56Zadanie 9.1.16.
57Zadanie 9.3.1.
61Zadanie 9.3.3.
62Zadanie 9.3.4.
62Zadanie 9.3.5.
62Zadanie 9.3.6.
62Zadanie 9.3.7.
62Zadanie 9.3.8.
63Zadanie 9.4.9.
66Zadanie 9.4.11.
66Zadanie 9.4.12.
67Zadanie 9.4.14.
67Zadanie 9.4.18.
68Zadanie 9.4.19.
68Zadanie 9.4.25.
69Zadanie 9.4.30.
70Zadanie 9.4.31.
70Zadanie 9.4.32.
70Zadanie 9.4.33.
70Zadanie 9.4.34.
71Zadanie 9.4.35.
71Zadanie 9.4.36.
71Zadanie 9.5.1.
72Zadanie 9.5.8.
73Zadanie 9.5.17.
74Zadanie 9.5.23.
75Zadanie 9.5.25.
75